Pitkän ajan ennuste! Luvassa tavanomaista lämpimämpi kesä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sääennusteita tarjoava The Weather Company on laatinut Eurooppaan pitkän ajan ennusteen ensi kesän säähän liittyen. Yhtiön mukaan viime kesän superhelteet toistuvat monin paikoin ainakin Etelä-Euroopassa.

Tämän vuoden kesä on Weather Companyn laatiman raportin mukaan tavanomaista lämpimämpi viime vuoden tapaan koko Euroopassa. Poikkeuksena ovat kuitenkin runsaat sateet, joita on ennusteen mukaan myös Skandinaviassa kesä- ja heinäkuussa. Ennusteen mukaan Skandinaviassa on kesäkuussa tavallista viileämpi sää, mutta ilmatila lämpenee heinäkuussa, Reuters ynnää.

IBM:n omistaman sääyhtiön mukaan toukokuu kääntyy takatalven jälkeen vielä lämpimäksi ja kuivaksi. Ennusteen mukaan Etelä-Euroopassa voidaan päästä jälleen ennätyksellisen korkeisiin lämpötiloihin esimerkiksi Espanjan ja Portugalin alueella. Viime kesä muistetaan myös Suomessa viikkotolkulla jatkuneesta hellejaksosta.