Seksin määrä hälyttävässä laskussa – syylliset löytyvät läheltä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisen perustarpeita luetellassa mainitaan usein ravinto, uni, hygienia, liikunta ja tietysti seksi. Pariskunnat luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja suhteen hyvinvointia rakastelemalla. Nyt seksin määrä on kuitenkin vähentynyt.

Brittitutkimuksessa analysoitiin pariskuntien seksielämää. Selvisi, että pariskunnat rakastelevat nykyää huomattavasti vähemmän kuin ennen. British National Survey of Sexual Attitudes and Lifestylesin raportin mukaan 41 prosenttia 16–44-vuotiaista briteistä harrasti seksiä alle kerran viikossa. Yhä useampi myönsi, että ei ollut harrastanut kertaakaan seksiä kuluneen kuukauden aikana kumppaninsa kanssa, BBC uutisoi.

Eniten seksin määrä on vähentynyt vanhempien naimisissa olevien ja avoparien keskuudessa. Kyselyyn vastanneet kertoivat, että haluaisivat harrastaa enemmän seksiä. Stressi, ruuhkavuodet, työelämä ja sosiaalinen media ovat kuitenkin osasyynä parisuhteiden seksittömyyteen. Tutkijoiden mukaan seksi lisää oleellisesti ihmisten hyvinvointia ja parisuhteen toimivuutta. Tärkeintä kuitenkin on, että seksiin liittyvät odotukset kohtaavat ja molemmat parisuhteen osapuolet ovat rakkauselämäänsä tyytyväisiä.