Georgian osavaltio rajoittaa aborttioikeutta – elokuvayhtiöiden boikotti alkoi

Elokuvat Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa kiistellään parhaillaan jälleen naisten oikeudesta omaan vartaloonsa ja oikeudesta tehdä abortti. Georgian osavaltiossa on ensi vuoden alusta astumassa voimaan laki, joka rajoittaa merkittävästi abortin mahdollisuutta. Nykyisin abortin voi tehdä Georgiassa 20. raskausviikolle saakka, mutta ensi vuoden alusta sen voi tehdä enää vain 6. raskausviikolle saakka.

Osavaltion kuvernööri Brian Kemp allekirjoitti lain tiistaina. Päätös on saanut aikaan valtaisan vastalauseiden myrskyn, ja nyt mukaan protesteihin ovat astuneet myös monet elokuva-alan yhtiöt. Tähän mennessä jo kolme tuotantoyhtiötä on ilmoittanut boikotoivansa jatkossa osavaltiota. Esimerkiksi Marvelin hittielokuva Black Panther kuvattiin Georgiassa kuten myös televisiosarjat Stranger Things ja The Walking Dead.

Boikotista ovat ilmoittaneet Killer Films, Blown Deadline Productions ja Duplass Brothers Productions. Yhtiöiden mukaan ne eivät enää kuvaa elokuvia Georgian osavaltiossa. Elokuva-ala on Yhdysvalloissa erittäin merkittävä toimiala, jossa liikkuu vuosittain miljardeja dollareita rahaa. Tuotantoyhtiöt työllistävät osavaltiossa 92.000 ihmistä ja vuonna 2017 osavaltion 455 tuotantoa toivat osavaltioon peräti 2,7 miljardia dollaria rahaa.