Teslan automaattiohjaus pelasti jäniksen hengen – video verkkoon

Autot Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköauto Tesla toi pari vuotta sitten ensimmäisenä automerkkinä maailmassa markkinoille henkilöauton automaattiohjauksen. Sittemmin autopilotti on pelastanut lukuisilta onnettomuuksilta ja todennäköisesti myös ihmishenkiä. Osansa ovat toki saaneet myös autoteille eksyneet luontokappaleet.

Nyt verkossa nähdään tuore esimerkki siitä miten Teslan automaattiohjaus pelastaa nuoren jäniksen varmalta kuolemalta. Auton kamerat ja tutkat nimittäin havaitsivat tiellä olevan eläimen ajoissa ja ehtivät hätäjarrutuksella estää törmäyksen.

Videon julkaissut käyttäjä totesi säästäneensä samalla autonsa puskurin törmäyksen aiheuttamilta vaurioilta ja kertoi näkyvyyden olleen käytännössä selvästi sumuisempi kuin miltä se näyttää kojelautakameran ikuistamalla videolla. Nyt pupujussi selvisi vaaratilanteesta hengissä ja auton puskuri ilman vaurioita.