Tuhkarokkoepidemia skientologien laivalla – alus määrättiin karanteeniin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Skientologiakirkon omistama Freewinds-risteilyalus on asetettu karanteeniin Curacaon saaren läheisyydessä. Syynä on laivalla puhjennut tuhkarokkoepidemia.

Aluksella oli alun perin yhteensä 318 matkustajaa ja työntekijää. Heistä 91 prosenttia on todettu verikokeissa olevan immuuneja sairaudelle, joten he ovat saaneet luvan poistua laivalta. Yhteensä 28 henkeä on kuitenkin edelleen karanteenissa aluksessa.

Freewinds asetettiin karanteeniin pian sen jälkeen, kun alus saapui St. Lucian satamaan 30. huhtikuuta. Page Six -sivuston mukaan laivalla työskennellyt miehistön jäsen oli saanut tuhkarokkotartunnan Euroopassa.

Tuhkarokon oireita ovat korkea kuume, nuha ja punertava ihottuma. Tauti voi pahimmillaan johtaa keuhkokuumeeseen, aivotulehdukseen ja jopa kuolemaan. Tauti on viime vuosina jälleen yleistynyt, mistä syytetään rokotekielteisyyden leviämistä.