Festari kielsi puhelimet – laitteet pitää sulkea pusseihin

Digi Festarit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelinten käyttö konserteissa ja muissa yleisötapahtumissa jakaa kiivaasti mielipiteitä. Nyt puhelimien käyttöä ollaan rajoittamassa FLY Open Air Festival -konemusiikkitapahtumassa.

Älypuhelimien käyttö on Metro-lehden mukaan kielletty Edinburghissa järjestettävien festivaalien Boiler Room -lavalla. Festivaalivieraat joutuvat sulkemaan älylaitteensa erityisvalmisteiseen pussiin, jotka voidaan avata vasta alueen ulkopuolella.

Festivaalijärjestäjä Tom Ketleyn kertoo kyseessä olevan keino saada ihmiset elämään hetkessä. Hänen mukaansa tanssimusiikki on nostanut suosita nuorten keskuudessa ja samaan aikaan moni heistä on riippuvainen älypuhelimistaan.

Älypuhelinkieltoa on myös kyseenalaistettu. Huolta on sosiaalisessa mediassa herättänyt erityisesti se, kuinka yleisö vai hälyttää apua mahdollisessa hätätilanteessa.