F16-hävittäjälentokone putosi teollisuushalliin – työntekijältä video karuista seurauksista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lento-onnettomuuksissa lentäjät pyrkivät lähes poikkeuksetta ohjaamaan lentokoneen tai helikopterin pois talojen luota, jossa ne voisivat aiheuttaa suurta vahinkoa. Näin tapahtui äskettäin New Yorkissa sattuneessa helikopterin putoamisessa, jossa lentäjä onnistui ohjaamaan helikopterin Hudson-jokeen.

Nyt Yhdysvalloissa on tapahtunut erikoinen lento-onnettomuus, jossa Yhdysvaltojen ilmavoimien F16-hävittäjä putosi tehdasrakennukseen. Kaliforniassa sattuneessa onnettomuudessa lentäjä menetti lentokoneen hallinnan, mutta heittoistuimella poistumisensa jälkeen ei kyennyt ohjaamaan lentokonetta pois rakennuksista.

Lentokone putosi lopulta March Air Reserve -lentotukikohdan liepeillä sijaitsevan varastorakennuksen katon läpi. Verkossa leviää parhaillaan video, jossa varaston työntekijä kuvasi tilanteen sisältä käsin heti putoamisen jälkeen. Hänen oli varmasti vaikea uskoa näkemäänsä todeksi. Kukaan ei kuollut onnettomuudessa.

– Tuo on lentokone! Tuo on sotilaslentokone rakennuksemme sisällä, työntekijä äimistelee videolla.