Mies kiipesi Eiffel-torniin – maamerkki suljettiin tuntikausiksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pariisin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluva Eiffel-torni on jouduttu evakuoimaan. Syynä oli tornin seinämää pitkin kiipeillyt mies. Kiipeilijästä tehtiin ensimmäiset havainnot maanantai-iltapäivänä.

Koko torni tyhjennettiin nopeasti 2.500 vierailijasta, ja viranomaiset alkoivat työskentelemään kiipeilijän pysäyttämiseksi. Mies lopetti kiipeämisen vähän ennen 324-metrisen tornin kolmatta ja korkeinta tasoa. Kiipeilijä on BBC:n mukaan sittemmin pidätetty.

Poliisi ei ole paljastanut yli kuuden tunnin ajan tornin seinästä roikkuneen miehen nimeä tai motiiveja julkisuuteen. Hurjapäät ovat yrittäneet kiivetä Eiffel-tornia pitkin ennenkin. Vuonna 2015 brittiläinen vapaajuoksija James Kingston kiipesi tornin huipulle luvatta ilman turvavarusteita.