Poliisille riittivät autoilijoiden selitykset: ”Nyt alamme kirjoittaa rikesakkoja”

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomessa on talvirengaspakko joulukuun alusta helmikuun loppuun. Nastarenkaita saa käyttää kuitenkin muina aikoina, mikäli sää sitä edellyttää. Näin toukokuisilla helteillä poliisi ei kuitenkaan usko, että nastarenkaita tarvitaan enää pääkaupunkiseudulla.

– Huomio, nastarenkaita käyttävä autoilija! Ainakin täällä Helsingissä on jo sen verran kesäiset keli, että nastarenkaiden käytölle ei ole perusteita. Tähän asti olemme vain huomauttaneet nastarenkaista, mutta nyt alamme kirjoittaa 70 euron rikesakkoja, Helsingin poliisi twiittaa.

Ihmiset ovat naureskelleet, että Suomessa on satanut joskus räntää myös juhannuksena, että ehkäpä osa autoilijoista on valmistautunut keskikesän juhlaan. Vuonna 2020 tulee voimaan uusi tieliikennelaki, jonka mukaan talvirengaspakko muuttuu keliperusteiseksi. Tämä tarkoittaa, että autoilijan on huomioitava tieolosuhteet ja vaihdettava renkaat talvirenkaat marras-maaliskuussa, mikäli sää ja liukkaus sitä edellyttää, Autonrengasliitto ry tiedottaa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.