Valkoisen talon välienselvittely kuin hiekkalaatikolta – kiukutteleva Donald Trump ei suostu yhteistyöhön

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen poliittisessa johdossa on nähty erikoisia vivahteita, kun presidentti Donald Trumpin oli määrä tavata kongressin demokraattipuolueen johtajat Nancy Pelosi ja Chuck Schumer. Presidentti sai kiukkukohtauksen ja tapaaminen supistui muutamaan minuuttiin.

Syynä on presidentti Donald Trumpiin kohdistuvat tutkimukset todisteaineistojen peittelyyn liittyen. Sadat lakiasiantuntijat uskovat presidentin syyllistyneen rikoksiin, mutta häntä vastaan ei voi nostaa syytteitä virka-aseman vuoksi. Demokraatti Nancy Pelosi uskoo Trumpin syyllisyyteen ja on sanonut asian myös ääneen.

Tämä suututti presidenttiä. Hän sanoi, että ei suostu demokraattien kanssa yhteistyöhön, elleivät he lopeta tutkintaansa. Hän tiuski pari minuuttia kestäneessä kokouksessa ja lähti pois paikalta. Tilanne sai entistäkin erikoisemman käänteen, kun Trump ryhtyi puolustelemaan käyttäytymistään.

Valkoisen talon tapahtumat ovat kuin tragikoomisesta televisiosarjasta. Nyt Donald Trump nimittäin väittää demokraatteja valehtelusta. Presidentti twiittasi, että hän ei ole kiukutellut. Sen jälkeen Trump passitti avustajansa televisiokameroiden eteen sanomaan saman, että Yhdysvaltojen presidentti ei ole käyttäytynyt lapsellisesti, The Guardian uutisoi. Sitä ennen hän kuitenkin haukkui Nancy Pelosin ”sekopääksi”.