Humalainen teini hyppäsi auton rattiin Lahdessa – känniajelu päättyi huonosti

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lahdessa asuva 15-vuotias poika oli ottanut luvatta käyttöönsä lähisukulaisensa omistaman ajoneuvon 23. toukokuuta. Hänen tarkoituksenaan oli mennä kaverin luokse. Poika oli nauttinut koko päivän alkoholia, joten jokainen voi arvata kuinka tarinassa lopulta kävi.

Teinipoika oli menettänyt ajoneuvonsa hallinnan Lahden Lankilantiellä. Auto suistui ojaan. Auton kyydissä oli ollut pojan lisäksi toinen nuori, mutta molemmat selvisivät ilman vammoja ulosajosta. Sen sijaan ajoneuvo kärsi pieniä vaurioita.

Alaikäinen kuljettaja puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin 0,61 mg/l. Pojan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Poliisi ja sosiaalitoimi jatkavat asian käsittelyä.