Donald Trump jakoi manipuloidun videon vihanaisestaan – muutettu näyttämään känniseltä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme aiemmin Donald Trumpin käyttäytyneen lapsellisesti demokraattipuolueen johtaja Nancy Pelosia kohtaan. Syynä oli naisen kommentti Trumpin epäiltyyn todisteiden peittelyyn liittyen. Donald Trump poistui johtajatapaamisesta kiukutellen.

Sen jälkeen mies järjesti tiedotustilaisuuden, jossa vaati avustajiaan sanomaan kameralle, että herra presidentti ei ollut kiukutellut tapaamisessa, vaikka Pelosi niin väittikin. Samassa yhteydessä Donald Trump haukkui Nancy Pelosin sekopääksi.

Nyt Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on julkaissut Twitterissään videon, jolla naureskellaan Nancy Pelosin änkyttämiselle. Nainen kuulostaa videolla humalaiselta epäselvän puheen johdosta. Videot lähtivät leviämään netissä torstai-iltana Yhdysvaltojen aikaa. Pian monet mediatalot selvittivät, että videot olivat digitaalisesti manipuloituja.

Yksi eniten leviävistä videoista nähtiin ensimmäisenä Donald Trumpin henkilökohtaisen lakimiehen, Rudolph W. Giulianin julkaisemana. Hän poisti videon myöhemmin Twitteristä, kun siitä oli jo tullut viraali, New York Times uutisoi.