Vakuutusyhtiön uutuus: Kattaa koulukiusaamisesta koituvat kustannukset

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Japanissa on raportoitu vuonna 410.000 koulukiusaamistapausta, mikä on 90.000 edellisvuotta enemmän. Tiedossa ei ole, onko kiusaaminen lisääntynyt vai raportoidaanko niistä nykyisin entistä herkemmin. Vanhemmat ovat joka tapauksessa huolissaan jälkikasvunsa hyvinvoinnista.

Tokiolainen Yell-vakuutusyhtiö on ottanut myyntiin vakuutuksen koulukiusaamisen varalta. Lapsille otettava vakuutus kattaa kiusaamisesta koituvia kustannuksia, kuten lakiavun ja lääkärikulut. Vanhemmat voivat nostaa vakuutuksen turvin oikeusjutun tai vastaavasti kustantaa asianmukaista hoitoa uhriksi joutuneelle lapselleen.

Koulukiusaamisvakuutus maksaa kuukaudessa 21,50 euroa. Sen korvauspiiriin kuuluvat myös kiusaamisen vuoksi rikki menneen omaisuuden korvaaminen. Vanhempia kehoitetaan pitämään salassa ottamansa vakuutus, jotta kiusaajat eivät saa siitä lisäpontta lapsen huonoon kohteluun, SoraNews24-sivusto uutisoi.