Harvinainen video: Tältä Leijonien lentokoneen saattaminen näytti Hawkin ohjaamosta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kolmannen jääkiekon maailmanmestaruuden tuoneet Leijonat saapuivat tänään iltapäivällä noin kello kahden aikaan Helsinki-Vantaan lentokentälle Finnairin charter-lentokoneella. Monien vaiheiden jälkeen lento sai kuin saikin ilmavoimien lentokoneet saattajakseen.

Ensin kultajoukkuetta saattamaan toivottiin perinteiseen tapaan F18 Horneteja, mutta ilmavoimat ilmoitti sen olevan tällä kertaa mahdotonta harjoitustoiminnan vuoksi. Myöhemmin ilmavoimat kuitenkin ilmoitti, että se saa Hawk-koneet Leijonien lennon saattajiksi. Lopputulos olikin nyt julkaistujen kuvien ja videon perusteella näyttävä.

– Siviililentokoneen saaton toteuttaminen lyhyellä varoitusajalla edellytti saumatonta yhteistyötä ilmavoimien, lennonjohdon, Finnairin sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin kesken, ilmavoimat kertoi sosiaalisessa mediassa.