Posti lanseeraa Mörkö-postimerkin – tältä se näyttää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen syntyi sunnuntaina todellinen Mörkö-buumi, kun Lempääläinen jääkiekkotähti Marko ”Mörkö” Anttila varmisti Suomelle finaaliottelussa kahdella maalillaan kolmannen maailmanmestaruuden. Sittemmin esimerkiksi Mörkö-mukit loppuivat kaupoista ja Mörkö-teema on levinnyt laajalle.

Nyt Posti on tuomassa markkinoille Mörkö-postimerkit. Muumit ovat olleet jo vuosia suomalaisten postimerkkien kestosuosikkeja. 5. kesäkuuta ilmestyvien uusien postimerkkien kuvien tilanteet ja värimaailma on poimittu alkuperäisistä Muumi-kirjoista. Teemoja ovat esimerkiksi seikkailu, rohkeus, lohtu, vapaus, avoimuus ja ystävyys.

Merkkien graafisesta suunnittelusta vastaa James Zambra, jonka elämässä muumit ovat olleet isossa roolissa jo lapsuudesta lähtien, sillä hän on osa Janssonin perhettä ja sukua muumien luojalle Tove Janssonille.

– Oma suosikkini on postimerkin kuva, jossa Muumipeikko kohtaa Mörön. Pidän siitä, miten hahmojen katseiden kohdatessa pelko muuttuu kiinnostukseksi ja ymmärrykseksi toista kohtaan. Toivon, että uudet Muumi-postimerkit herättävät iloa ja kiinnostusta myös Tove Janssonin alkuperäisiin kirjoihin, Zambra sanoo.