Kiipeilijä putosi 20 metristä – selvisi hengissä kuin ihmeen kaupalla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vuorikiipeiljä Kyle Walker kävi huhtikuussa lähellä kuolemaa Coloradon Flatirons-kalliomuodostelmilla. Mies putosi kymmeniä metrejä hänen kameransa kuvatessa koko tilanteen. Walkerin ote lipsahti, minkä seurauksena hän putosi 20 metrin korkeudelta.

Hän kärsi onnettomuudessa murtuneista ranteista, kahdeksasta murtuneesta kylkiluusta, lantion murtumisesta ja puhjenneesta keuhkosta. Kiipeilijä ehti maata tajuttomana rotkossa noin tunnin ajan. Lopulta paikalle osunut retkeilijä löysi hänet, ja Walker toimitettiin sairaalaan.

Walker on parantunut vammoistaan nopeasti ja on sittemmin päässyt pois sairaalahoidosta. Denver Post -lehden mukaan mies kutsuu itseään erittäin onnekkaaksi, eikä suosittele uusien kiipeilyreittien kokeilemista ilman turvavaljaita kenellekään.