Nyt se on varmaa! Euroviisujen valintaa muutetaan – paluu vanhaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Euroviisuissa on nähty viime vuosina muutoksia, kun maamme edustajan valintaa on muutettu hieman. Kaksi edellistä kautta järjestäjät ovat valinneet ensin artistin, jonka esittämistä kolmesta kappaleesta kansa on saanut valita edustuskappaleen.

Nyt valintaa muutetaan jälleen. Tuoreimpien tietojen mukaan nyt ollaan palamassa aikaisempaan malliin, jossa Suomen euroviisu valittiin UMK-kilpailussa. Suomen edustaja Eurovision kevään 2020 laulukilpailuun valitaan nimittäin kilpailussa.

– Haluamme yhteistyöstä voimaa ja tehoa uusien biisien hakuun ja kilpailuun. Tämä tuo uudenlaisia mahdollisuuksia myös osallistuville artisteille. Nyt lähdemme ensi vuoteen jälleen avoimella haulla ja luomme lähivuosille koko musiikkialaa yhdistävän kilpailun, UMK:n Anssi Autio ja YleX:n Hanne Kautto kertovat.

Yleisradion järjestämässä Viisuvuosi 2020 -palautekyselyssä avoimen kilpailun kannalla oli vastaajista 53 prosenttia. Haku UMK2020-kaudelle alkaa 1. marraskuuta ja päättyy 8. marraskuuta yle.fi/umk.