Filippiinien presidentti väittää muuttuneensa homosta heteroksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte on herättänyt hämmennystä seksuaalista suuntautumistaan koskevien kommenttien ansiosta. Mies kertoo muuttuneensa homosta heteroksi.

Japanissa vieraillut Duterte kutsui puheessaan vastustajaansa, senaattori Antonio Trillanesia homoksi. Presidentin mukaan hän itsekin oli homo, kunnes meni naimisiin ex-vaimonsa Elizabeth Zimmermanin kanssa.

– Trillanes ja minä olemme samankaltaisia. Mutta minä paransin itseni. Minusta tuli jälleen mies aloitettuani suhteen Zimmermanin kanssa, Duterte kuvaili Rappler-sivuston mukaan.

Presidentti lisäsi muuttuneensa heteroksi kauniiden naisten avulla ja kutsui lavalle joukon naisiam joille hän antoi poskisuudelmat. Duterten suhtautuminen homoliittoihin on vaihdellut vuosien varrella. Presidentti on muun muassa kuvaillut avioliittoa vain miehen ja naisen väliseksi, mutta pyörtänyt kommenttinsa vielä samana vuonna.