Kartellipomo El Chapolta kiellettiin ulkona liikkuminen ja korvatulpat – syynä aiemmat karkausyritykset

Ohhoh! · Tim Isokivi

Meksikolainen huumeparoni Joaquin ”El Chapo” Guzman todettiin taannoin syylliseksi kymmeneen syytekohtaan. Hän on parhaillaan eristyssellissä New Yorkissa sijaitsevassa huippuvartoidussa vankilassa.

Guzman pyysi taannoin asianajajansa kautta saada ulkoilla vähintään kahden tunnin ajan viikossa. Lisäksi hän pyysi lupaa asioida vankilan kanttiinissa, ostaa kuusi pullollista vettä viikossa ja korvatulppia nukkuakseen paremmin.

CNN:n mukaan pyynnöt kutienkin evättiin viranomaisten toimesta. Kartellipomon aikaisempien toimien ansiosta hänen pelätään suunnittelevan pakoa, huumeimperiuminsa johtamista vankilasta käsin tai koordinoivan hyökkäyksiä vihollisiaan vastaan.

Guzman on onnistunut pakenemaan vankiloista Meksikossa salaisten tunnelien avulla. Huumeparonin on määrä astua oikeuden eteen jälleen 25. kesäkuuta. Silloin selviää, millainen hänen rangaistuksestaan tulee.