Donald Trump väittää: ”Kuu on osa Marsia”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on koko toimikautensa ajan onnistunut yllättämään kerta toisensa jälkeen. Varsinkin faktantarkastajat ovat olleet ylityöllistettyä hänen väitteidensä kanssa, ja nyt niistä tuorein naurattaa ympäri maailmaa.

Donald Trump nimittäin julkaisi Twitterissä viestin, jossa hän haukkui Yhdysvaltojen avaruushallinto NASAn tämän suunnitelmista mennä Kuuhun. Presidentin mukaan Kuun sijaan pitäisi suunnitella Marsiin menemistä. Yllättävintä lienee kuitenkin se, että Trump väittää Kuun olevan osa Marsia.

– For all of the money we are spending, NASA should NOT be talking about going to the Moon – We did that 50 years ago. They should be focused on the much bigger things we are doing, including Mars (of which the Moon is a part), Defense and Science, Donald Trump kirjoitti Twitterissä.

Perinteisesti Kuuta ei ole pidetty osana Marsia, vaan sen uskotaan muodostuneen aineksista, jotka ovat irronneet maapallosta törmäyksessä toiseen taivaankappaleeseen. Tiedossa ei ole viittaako Trump mahdollisesti siihen, että törmäyksen toinen planeetta olisi ollut Mars. Laatulehti The Guardian -lehti on nyt kysynyt NASAlta onko Kuu osa Marsia, mutta NASA ei ole vielä vastannut.