Maailman upein uima-allas Lontooseen – pilvenpiirtäjän koko katto 360-asteen infinity-allasta

Lux Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uima-altaiden maailmassa ei ole tapahtunut vuosikymmeninä kovin suuria muutoksia, sillä suurimmat trendit ovat olleet lähinnä reunattomien niin sanottujen infinity-altaiden suosio ja joissain hotelleissa nähdyt lasiseinäiset ja -lattiaiset altaat, jotka tuntuvat kelluvan ilmassa.

Lontoossa suunnitellaan massiivista rakennusprojektia, jonka ansiosta kaupunkiin tulisi maailman ensimmäinen 360 asteen näkymät tarjoileva uima-allas, jonka reunat luovat illuusion päättymättömästä uimapaikasta. Allasta suunnitellaan 55-kerroksisen pilvenpiirtäjän katolle.

Compass Pools

Uima-allasta voidaan pitää monillakin mittareilla maailman upeimpana. Valtavan Infinity London -pilvenpiirtäjän kattokerros tulee suunnitelmien mukaan olemaan yhtä suurta uima-allasta ilman reunoja. Rakennustyöt on määrä aloittaa ensi vuonna.

Arviolta 600 000 litran vesimassoja pitävät paikoillaan noin 220 metrin korkeudessa vain akryyliseinät, joten uima-altaaseen pääsee vain sen pohjasta käsin. Altaan pohjasta nousee pintaan tarvittaessa portaikko, jossa on sukellusveneistä tuttu ovimekanismi. Käytön jälkeen ovi ja portaikko laskeutuvat taas altaan pohjaan.

Kaiken lisäksi altaan pohja tulee olemaan myös akryyliä, joten altaaseen nähdään alhaalta käsin samoin kuin altaasta nähdään alas pilvenpiirtäjän sisäosiin. Altaan vesi tullaan suunnitelmien mukaan lämmittämään pilvenpiirtäjän poistoilmasta kerättävällä lämmöllä. Auringonlaskun aikaan uima-allas tulee näyttämään kuin soihdulta Lontoon kattojen yllä.