Mansikkakausi alkoi – näin kauan säilyvät poiminnasta

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto kertoo, että suomalaista mansikkaa saa jo. Kotimaisia mansikoita poimitaan parhaillaan kasvihuoneista, mutta tällä viikolla saattaa saada jo kasvutunnelien satoa.

Kotimaisia mansikoita saa myöhemmin kesällä suoraan avomaalta. Mansikka on kukkinut monin paikoin ympäri Suomea. Pölytyksen ja terälehtien varisemisen jälkeen mansikan kypsymiseen kuluu noin 40-50 vuorokautta. Mansikkasato vaatii sopivasti sadetta ja aurinkoa.

Mansikka säilyy poimimisen jälkeen 4-5 päivää viileässä. Kotimaisia ja lähellä tuotettuja mansikoita ostamalla varmistaa, että ne ovat korkealaatuisia ja tuoreita. Mansikka on terveellinen herkku, liitosta muistutetaan.

Mansikka säilyy oikein säilytettynä viileässä 4-5 päivää poiminnasta. Ostamalla kotimaisia lähellä tuotettuja mansikoita voit olla varma, että marjasi ovat tuoreita ja hyvälaatuisia.

Publiée par Omenat & Marjat sur Dimanche 9 juin 2019