Mies ryösti kaksi pankkia – uhkasi avokadolla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Avokado on monikäyttöinen vitamiinipommi, mutta nyt sellainen on käynyt myös todellisen pommin korvikkeesta. Israelissa pidätettiin taannoin kaksi pankkia avokadolla uhkaamalla ryöstänyt mies.

47-vuotias mies iski ensin toukokuun puolivälissä Beershebassa sijaitsevaan pankkiin. Ryöstäjä antoi virkailijalle lapun, jossa häntä vaadittiin luovuttamaan rahoja. Mies uhkasi räjäyttää kädessään olleen kranaatin mikäli vaatimusta ei toteutettaisi.

Viisi päivää myöhemmin samainen mies iski toiseen pankkiin ja toisti uhkauksensa. Ryöstäjä onnistuttiin lopulta pidättämään hänen älypuhelimensa paikannustietojen avulla.

Myöhemmin selvisi, ettei miehellä ollut oikeasti mukanaan käsikranaattia. Todellisuudessa kyseessä oli pelkkä mustaksi maalattu avokado. Times of Israel -lehden mukaan tekijä on aikaisemmin istunut kolmen vuoden tuomion ryöstöstä.