Poliisi varoittaa suomalaisia nettihuijauksista: ”Ennakkomaksut katosivat”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisilla on tutkittavana neljä Kajaanissa tapahtunutta epäiltyä petosrikosta, joissa on myyty internetin kautta moottoriveneitä touko-kesäkuun 2019 aikana. Ostajat ovat maksaneet veneistä ennakkomaksua, mutta jääneet sen jälkeen nuolemaan näppejään.

Veneen ostoaikeissa olleet henkilöt ovat maksaneet 1.000–6.500 euroa myyjien ilmoittamille tileille. Myyjät eivät ole toimittaneet veneitä sovitun mukaisesti, eivätkä ole vastanneet enää ostajien yhteydenottoihin. Rikoksista epäillään useita kajaanilaisia miehiä. Netin kautta veneen ostaneet ovat olleet eri puolilta Suomea.

Myynnissä ovat olleet seuraavat moottoriveneet: Yamarin 47TC ja Yamarin 58 BR (Yamaha F115). Poliisi muistuttaa, että mitään ennakkomaksuja ei pidä maksaa näkemättä itse tuotetta. Vastaava rikollinen toiminta voi kohdistua myös mihin tahansa muuhun omaisuuteen kuten polkupyöriin.