Nainen pyöräili maailman ympäri 124 päivässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kestävyyspyöräilijä Jenny Graham on suorittanut jotain, mistä monet pyöräharrastajat voivat vain haaveilla. Hän on pyöräillyt maailman ympäri ennätysajassa. Lähes 29.000 kilometrin matka kesti skottilaiselta Grahamilta 124 päivää ja 11 tuntia.

Berliinistä alkanut matka vei hänet 16 maahan kuten Latviaan, Mongoliaan, Kiinaan, Australiaan, Yhdysvaltoihin, Espanjaan ja Hollantiin. Ilman sponsoreita toteutettuun matkaan kuului myös neljä lentoa ja laivamatka. Graham valmistautui suoritukseen pyöräilemällä vuoden ajan 20 tuntia viikossa.

Graham suoritti maailmanympäryysmatkan viime lokakuussa, mutta nyt Guinness on vahvistanut hänen rikkoneen maailmanennätyksen. 39-vuotias on virallisesti nopeiten maailman ympäri pyöräillyt nainen. Aikaisempaa ennätystä pidelleeltä Paola Gianottilta matka vei 144 päivää.