Kruunaa juhannuksesi täytekakulla – mansikka ja raparperi taivaallinen makupari

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Mansikkakakku kannattaa täyttää ja kostuttaa perinteisesti jo päivää tai jopa paria ennen varsinaista tarjoilemista. Toisin sanoen juhannukseksi leivottava kakku kannattaa valmistaa jo nyt.

Martat vinkkaavat suussasulavan reseptin nettisivuillaan mansikkakakun leipomiseen. Perinteinen kermakakku saa lisävibaa hapokkaasta raparperista ja valkosuklaasta. Pohja kannattaa tehdä ensin ja täyttää jääkaappiin kostumaan vähintään yhden yön yli.

Koristelu sen sijaan tehdään kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Kakun täytteeksi tulee mansikkaviipaleita ja raparperihilloa. Raparperihilloa voi valmistaa keittämällä rapaperiviipaleita ja hyytelösokeria. Hillo pannaan huolellisesti puhdistettuihin ja kuumiin lasipurkkeihin.