Näin hidastat kaljuuntumista – viisi vinkkiä listattiin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Hiustenlähtöä ei voi estää, mutta sitä voi hidastaa. Nyt on listattu viisi ihotautilääkärien suosittelemaa toimenpidettä kaljuuntumisen hillitsemiseksi.

Noin kolmasosa miehistä alkaa kaljuuntua noin 35-vuotiaana. Osa miehistä ratkaisee ongelman ajamalla loputkin suortuvat pois. Toiset puolestaan taistelevat hiustenlähtöä vastaan viimeiseen karvaan asti.

Hiustenlähtöön erikoistunut ihotautilääkäri Melissa Piliang vinkkaa Men’s Health -lehdessä, että maailmassa ei ole olemassa taikarohtoa kaljuuntumisen estämiseksi. Sen sijaan sitä voi hidastaa meditoimisen ja säännöllisen liikunnan avulla. Salaisuus piilee stressitason laskemisessa ja ahdistuksen poistamisessa.

Alun perin verenpaineen hoitamiseen tarkoitettu lääke loi käyttäjilleen yllättäen sivuvaikutuksen, jonka ansiosta hiustenkasvu lisääntyi ja kaljuuntuminen hidastui. Kyseessä on minoksidiilia sisältävä Rogaine, jota saa itsehoitolääkkeenä apteekista. Markkinoilla on myös päänahalle suunnattuja laserhoitoja ja kaljuuntumista hidastavia shampoovalmisteita.

Myös D-vitamiinilla on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia hiustenlähdön ehkäisemiseen. Lisäravinteiden sijaan sitä kannattaa nauttia ravinnossa. Parhaimpia D-vitamiinin lähteitä ovat lohi, tonnikala ja maito. Päänahka tulee suojata auringolta sekä aurinkovoiteilla että päähineillä.