Tuore vuoto paljasti: Apple vaihtamassa TAAS laturiliitännän

Digi · Tim Isokivi

Applen älypuhelimet on vuodesta 2012 saakka ladattu yhtiön omalla Lightning-liitännällä. Tuoreen vuodon perustella lähitulevaisuudessa saattaa kuitenkin olla toisin.

Applen iOS 13 -käyttöjärjestelmän betaversion palautustilassa nähdään USB-C -kaapelin kuva, kun taas aikaisemmassa versiossa nähtiin selkeästi Lightning-kaapeli. Monet uskovat tämän viittaavan siihen, että Applen seuraava puhelinmalli ladataan USB-C-liittimellä.

USB-C -liittimet löytyvät jo Applen tuoreimmista iPad Pro ja MacBook Pro -malleista. Sitä on käytetty pidemmän aikaa myös esimerkiksi Android-laitteissa. Syyn liittimen vaihtamiseen epäillään piilevän juuri latausnopeudessa ja käyttäjien toiveissa.

18 watin ja parhaimmillaan jopa 40 watin USB-C lataa puhelimen akun huomattavasti nopeammin kuin Lightning-kaapeli. Esimerkiksi Huawein supernopea lataus tapahtuu juuri USB-C -liittimellä, jota Apple vaikuttaa nyt matkivan.

Huhuja Applen puhelinten siirtymisestä USB-C -liittimiin on liikkunut jo vuosia. Vielä helmikuussa alan medioissa raportoitiin, että Apple ei olisi vaihtamassa liitintään nykyisestä. Nyt arvostettu The Independent -lehti kertoo tuoreen paljastuksen lietsoneen jopa paniikkia taas tulevan liitinmuutoksen vuoksi.