Netflixiä vaaditaan lopettamaan Antikristuksesta kertova sarja – siinä on tosin ”pieni” ongelma

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erityisesti yhdysvaltalaisten uskovaisten keskuudessa leviävässä kansalaisaddressissa Netflixiä vaaditaan lopettamaan tuore Good Omens -minisarja. Addressin tekijät ja allekirjoittajat tosin haukkuvat väärää puuta.

Neil Gaimanin ja Terry Pratchettin kirjaan perustuvassa sarjassa seurataan demoni Crowleytä ja enkeli Aziraphalea, jotka yrittävät estää Antikristuksen nousun ja maailmanlopun. Sarjan päärooleissa nähdään David Tennant ja Michael Sheen.

US Foundation for a Christian Civilisation -ryhmä vaatii jo 20 000 nimeä keränneessä addressissa Netflixiä lopettamaan Good Omensin. Heidän mukaansa sarja saa satanismin näyttämään normaalilta, vähäpätöiseltä ja hyväksyttävältä. Sarjassa hiersi myös se, että Jumalan äänenä toimii naisnäyttelijä Frances McDormand.

Addressin tekijöiltä on kuitenkin jäänyt huomioimatta tärkeä seikka. Good Omens on Amazon Primen, ei Netflixin sarja. Lisäksi kyseessä on minisarja, jolle jatkoa ei näillä näkymin olisi joka tapauksessa tulossa.