Salakavala nettihuijaus leviää – tietoja kalastellaan nyt Google-kalenterin avulla

Digi · Tim Isokivi

Tietojenkalasteluun tähtäävät huijausviestit eivät leviä ainoastaan sähköpostin ja sosiaalisen median avulla. Nyt myös Google-kalenterin käyttäjien on huomattu joutuneen pitkälle kehitellyn huijauksen kohteiksi.

Huijauksessa käytetään hyödyksi 1,5 miljardin ihmisen käyttämän Googlen kalenterin asetusta, jonka ansiosta kuka tahansa voi lisätä tapahtumakutsuja muiden käyttäjien kalenteriin. Uhrin kalentereihin on ilmestynt tapahtumakutsuja, jonka mukana on linkki.

Wired-lehden mukaan kutsuissa uhrille luvataan usein rahapalkintoja tai tilisiirtoja. Mukana oleva linkki johtaa sivustolle jossa häneltä kalastellaan yksityisiä tietoja, kuten luottokortin numeroa.

Automaattisesti kalenteriin lisättävät kutsut on kuitenkin mahdollista kytkeä pois Google-kalenterin Asetuksista, Tapahtuman asetukset -lehdestä. Se onnistuu vaihtamalla Lisää kutsut automaattisesti -kohdasta ”Ei. Näytä vain kutsut joihin olen vastannut” oletuksena olevan ”Kyllä”-vaihtoehdon sijaan.