Ikkunaniksi pitää kodin viileänä – muista tämä helteellä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kuuma kesäkeli saattaa vaikuttaa kodin lämpötilaan tukalasti. Kaikilla ei ole käytössään ilmastointeja tai ilmalämpöpumppuja, joten avuksi voi ottaa tuulettimen ja pimennysverhot.

Yksi erinomainen vinkki viileämmän kodin saavuttamiseen on sulkea ne ikkunat, jotka ovat auringonpaisteen puolella. Tämä tarkoittaa myös verhojen pitämistä ikkunaruudun edessä, jotta auringonvalo ja -lämpö pysyisi paremmin huoneen ulkopuolella. Sen sijaan varjoisalla puolella voi tuulettaa viileämpää ilmaa sisään.

Pääsääntö kuitenkin on, että ikkunat kannattaa pitää kiinni päivän kuumimman ajan verran. Ikkunoihin on järkevää asentaa pimennysverhot. Tuulettimen eteen voi panna jääpaloja, mikäli huoneilma äityy liian tukalaksi.