Kuntovalmentaja: Näin pääset eroon vatsarasvasta ja saat sixpackin

Fitness Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kuntovalmentaja Tamara Pridgett on työskennellyt lukuisten kilpaurheilijoiden ja tavallisten treenaajien parissa. Naisen mukaan kuntoilijoiden suurimpana tavoitteena on usein vatsamakkarasta eroon pääseminen. Se on mahdollista sinnikkäällä treenaamisella.

Ei ole olemassa vippaskonsteja tai tietynlaista treeniohjelmaa aikatauluineen, joiden avulla vatsalihakset saisi näkymään paremmin. Jokainen ihminen toimii yksilöllisesti, mutta tulokset alkavat näkyä yleensä viimeistään kuuden viikon kuntokuurin jälkeen. Pridgett neuvoo, että ihmiset eivät pysty poistamaan rasvaa yhdeltä ja tietyltä ongelma-alueelta, vaan rasvaprosentin pienentyessä ja lihasmassan kasvaessa tulokset näkyvät tasaisesti kaikkialla kehossa.

– Mitä enemmän ihmisellä on lihasmassaa, sitä nopeampi hänen aineenvaihduntansa on ja sitä enemmän hän polttaa kaloreita. Vatsalihasten ulkonäön sijaan ihmisten tulisi keskittyä enemmän kehonhallintaan ja voimaan, Tamara Pridgett kertoi Popsugar-julkaisussa.

– Vahva keskivartalo auttaa selkärangan tasapainossa, ryhdin parantamisessa ja selkäkipujen ehkäisemissä sekä räjähtävää voimaa vaativissa urheilusuorituksissa, hän jatkoi.

Aluksi kannattaa keskittyä pari-kolme kertaa viikossa suoritettavaan lihaskuntoharjoitteluun ja 1-2 kertaa viikossa harrastettavaan aerobiseen liikuntaan, kuten juoksuun, polkupyöräilyyn ja tanssiin. Edistyneemmät voivat tehdä lihaskuntoharjoittelua 4-5 päivää viikossa. Ruokavalio tulee muuttaa pysyvästi, eikä sortua erilaisiin kuureihin. Ravinnon tulee olla terveellistä, laadukasta ja täynnä kuituja, hyviä rasvoja sekä proteiinia.