Professori: Simpanssien lihaa myydään laittomasti ympäri Eurooppaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Simpanssien lihaa myydään laittomasti ruokana Iso-Britanniassa ja muualla Euroopassa, kertoo biologi Ben Garrod. Hänen mukaan lihaa tarjoillaan erikoisherkkuna esimerkiksi häissä ja ristiäisissä.

Maailman tunnetuimpiin primatologeihin kuuluvan Garrod kertoo Telegraph-lehdelle tullivirkailijoiden takavarikoineen taannoin jopa tonnin edestä Länsi-Afrikasta peräisin ollutta lihaa. Tutkijan mukaan simpanssien lihaa toimitetaan jatkuvasti laittomasti ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja.

Simpanssit ovat uhanalaisia ja kadonneet kokonaan monista Afrikan maista. Lisäksi niiden lihan kautta saattaa levitä lukuisia vaarallisia tauteja ja loisia simpanssien ja ihmisten geneettisen samankaltaisuuden vuoksi.

Johtava simpanssiasiantuntija Jane Goodall pitää kädellisten lihan salakuljetusta huolestuttavana. Hän kehottaakin viranomaisia tarkistamaan maahan toimitettavan villieläinten lihan tarkistamista DNA-testien avulla.