RMJ-festareilla juhli 22 000 kävijää – Bomfunk MC’s villitsi jättiyleisön

Viihdeuutiset · Stara.fi

RMJ-festivaalilla juhlittiin juhannusta Raumalla, jossa festivaali keräsi Otanlahteen noin 22.000 kävijää. Kolmella eri lavalla nähtiin kolmen päivän aikana yhteensä 42 artistia. Mukana oli kova kattaus kotimaisen musiikin hittiartisteja, nousevia tähtiä sekä ainutlaatuinen dance-musiikkiin keskittynyt Mecano Beach hosted by Darude.

RMJ 2019, Kuva: Vilma Töyräs

Torstaina festariyleisön juhlatunnelmaa kohottivat muun muassa Sanni, Vesala, Pyhimys – Neljä Vuodenaikaa: Kesä ja Roope Salminen & Koirat. Festari-illan pankin räjäytti hienossa säässä huippusuosittu Alma harvinaisella Suomen festarikeikallaan. Juhannusaattona perjantaina lavalle nousivat muun muassa suomalaisten bilebändien kärkinimet, energiset JVG ja Portion Boys, Vesta, Ellinoora sekä Lukas Leon, joka teki uransa ensimmäisen festarikeikan.

Perjantain kohokohtiin kuului Bomfunk MC’s paluukeikka, joka huipentui kokoonpanon superhittiin Freestyler. Yhtyeen keikalla kuultiin tunnettujen hittien lisäksi uuttakin materiaalia. Lavalle nousivat 13 vuoden tauon jälkeen alkuperäisjäsenet Raymond Ebanks ja Ismo Lappalainen sekä tuottaja Jaakko Salovaara.

RMJ 2019, Kuva: Vilma Töyräs
RMJ 2019, Kuva: Vilma Töyräs

– Hallussa oltiin heti ekasta biisistä lähtien ja yleisö olisi toivonut kovasti lisää. Kyllä RMJ:n nimen voisi muuttaa ja kutsua sitä tästä eteenpäin rakkauden mereksi, Jaakko Salovaara kommentoi perjantain keikkaa.

Mecano Beach hosted by Darudea tähdittivät kolmen päivän ajan pitkälle yöhön Darude sekä hänen lisäkseen muun muassa Milla Lehto, Tom Fall, Super8 & Tab ja brittiläiset Luke Bond ja Ashley Wallbridge. Festivaalin lauantai-illassa juhlat jatkuivat muun muassa Elastisen, Apulannan, Abreun, Pariisin Kevään ja Ashley Wallbridgen keikoilla.

– Tänä vuonna kelit ovat suosineet RMJ:tä. Festarikävijöiden juhannustunnelma on ollut loistava heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Porukka on viihtynyt alueella yön pikkutunneille asti Daruden päättäessä festaripäivät Mecano Beachin huikeissa maisemissa, RMJ:n tuottaja Jonna Myllykangas kommentoi.