Pride-viikko alkoi Helsingissä – jopa kirjaston hyllyt sateenkaaren sävyihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsinki Pridea vietetään tällä viikolla. Useat yritykset ja järjestöt ovat osallistuneet tempaukseen, mikä näkyy myös sosiaalisessa mediassa. Näkyvimpänä keinona on muuttaa yhtiön logo tai tuotteet sateenkaarilipun väreihin.

Nyt Helsingin kaupungin kirjasto on muuttanut Rikhardinkadun yksikön nuortenosaston hyllyn uuteen järjestykseen. Kirjastonhoitajat ovat luoneet kirjojen selkämysten värien avulla sateenkaarilipun hyllyyn. Kirjasto toivottaa tempauksen avulla tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden juhlaviikkoa kaikille.

Pride-lippu on taiteilija Gilbert Bakerin käsialaa, ja se syntyi vuonna 1978. Alkuperäisessä lipussa oli myös vaaleanpunainen väri, mutta painoteknisistä syistä se jätettiin pois. Sunnuntaihin asti kestävä Helsinki Pride on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma.

Hupsis, nuortenosastomme kirjahylly meni Pride-viikon kunniaksi aivan uuteen järjestykseen! Upeaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden juhlaviikkoa ihan jokaiselle!❤🧡💛💚💙💜

Publiée par Kirjasto Helsinki sur Lundi 24 juin 2019