Uusnatsit jäivät kuivin suin – kyläläiset hamstrasivat kaiken oluen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Noin 600 uusnatsia matkusti Saksan Saxonyssa järjestettyyn Schild und Schwert Festival -nimiseen tapahtumaan. Festivaaleilla esiintyi äärioikeistoa edustavia yhtyeitä. Poliisi päätti takavarikoida osallistujien alkoholit.

Poliisi takavarikoi uusnatseilta yhteensä 4.400 litraa alkoholia. Toimella he estivät järjestyshäiriöiden syntymisen Ostritzin kylän festivaalialueella. Paikalliset eivät olleet mielissään äärioikeistolaisten tapahtumasta.

He olivatkin punoneet juonen, että ostaisivat paikallisen marketin oluthyllyt tyhjiksi ennen festivaalivieraiden saapumista. Paikalliset ostivat kaikki oluet ja jättivät natsit kuivin suin. Suurin osa festivaalivieraista lähti kotiin kesken tapahtuman, Newsweek uutisoi.

View this post on Instagram

Danke #schildundschwertfestival !

A post shared by Philipp Neumann (@philipp.neumann.904) on