San Francisco kieltää sähkötupakan – ensimmäisenä Yhdysvalloissa

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähkötupakan myynti ollaan kieltämässä Kalifornian San Franciscossa. Sen myötä kaupungista tulee Yhdysvaltojen ensimmäinen, jossa sähkösavuketuotteiden myynti on lainvastaista.

Kiellon myötä sähkösavukkeita ei saa myydä kivijalkakaupoissa, eivätkä verkkokaupat saa toimittaa tuotteita San Franciscossa sijaitseviin osoitteisiin. Laki astuu se voimaan seitsemän kuukauden päästä.

Kielto on kova isku erityisesti sähkötupakkatuotteita valmistavalle Juul-yhtiölle, joka osti kaupungista juuri 28-kerroksisen toimistorakennuksen. Yhtiön mukaan kielto tulee näkymään perinteisen tupakoinnin ja sähkötupakkatuotteiden mustan pörssin kaupan lisääntymisessä.

Laki tulee olemaan voimassa ainakin niin kauan, kuin Yhdysvaltojen lääke- ja elintarvikevirasto on tutkinut peripohjaisesti sähkötupakan vaikutuksia terveyteen. Kielto ei koske tupakkaa ja kannabistuotteita, uutisoi Bloomberg.