Raskaana ollutta naista ammuttiin – nyt häntä syytetään vauvansa taposta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Alabamassa asuva nainen menetti syntymättömän lapsensa ampumavälikohtauksessa. Nyt häntä itseään syytetään vauvan taposta. Tapaus on herättänyt laajamittaista keskustelua etenkin Yhdysvalloissa.

27-vuotias Marshae Jones oli riidellyt 23-vuotiaan Ebony Jemisonin Birminghamissa sijaitsevan kaupan edessä. Riidan päätteeksi Jemison ampui Jonesia vatsaan. Viidettä kuukautta raskaana ollut uhri selviytyi, mutta hänen lapsensa ei.

Naisen ampujaa syytettiin alun perin taposta, mutta syytteet hylättiin sittemmin. Poliisin mukaan Jones aloitti riidan, minkä vuoksi häntä syytetään oman lapsensa taposta. Poliisipäällikkö Danny Reid kutsuu rikoksen ainoaksi todelliseksi uhriksi syntymätöntä lasta, uutisoi Independent.

Alabaman osavaltio on ollut viime viikkoina otsikoissa uuden aborttilain vuoksi. Sen mukaan raskautta ei saa enää keskeyttää edes silloin, kun se on saanut alkunsa raiskauksen tai insestin ansiosta. Aborttikieltoa uhmaavia lääkäreitä voi odottaa jopa 99 vuoden vankeustuomio.