Tutkijat opettivat hylkeet laulamaan – osaavat jo Tuiki, tuiki, tähtösen ja Star Warsin tunnarin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hylkeiden salaiset musiikilliset taidot ovat tulleet ilmi, kiitos skotlantilaisen yliopiston tutkijoiden. He opettivat hylkeitä laulamaan yksinkertaisia melodioita.

Verkossa levinneillä videoilla hylkeille soitetaan ensin Tuiki, tuiki, tähtönen -lastenlaulun ja Star Warsin tunnuskappaleen melodioita. Tämän jälkeen eläimet toistavat ne parhaansa mukaan.

St. Andrewsin yliopiston tutkijat kasvattivat hylkeitä niiden syntymästä saakka tutkiakseen, kuinka hyvin ne voivat oppia muodostamaan erilaisia ääniä. Erityisesti tutkimuksella haluttiin selvittää oppivatko hylkeet matkimaan melodioita ja ihmisäänen formantteja.

– Olin yllättynyt kuinka hyvin hylkeet matkivat niille soittamiamme ääniä. Matkiminen ei ollut täydellistä, mutta lopputulos oli vaikuttava siihen nähden etteivät hylkeet yleensä ääntele sillä tavalla, tutkija Amanda Sansbury kuvailee BBC:lle.