Kumipallo 4000 kiertää urheiluautoilla Eurooppaa – yksi Audi kosahti Puolaan

Autot Lux Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman legendaarisimmat road tripit ovat Cannonball Run ja siitä innoituksensa saanut hieman tuoreempi Gumball 3000. Viime vuosina Euroopan teillä on nähty myös suomalainen Kumipallo 4000, joka on parhaillaan taas käynnissä kymmenien urheiluautojen voimin 7. heinäkuuta saakka.

Tänään Serbiaan edennyt autotapahtuma lähti liikkeelle Helsingin Narinkkatorilta sunnuntaina, ja heti ensimmäisen päivän kohteena oli Latvian Riika. Sieltä matka jatkui toisena päivänä Puolan Krakovaan. Siellä lempääläinen Autosinulle.comin joukkue joutui yllättäviin ongelmiin huipputehokkaan Audinsa hajottua.

– Iski matkalla pieni tekninen murhe Puolan rajan ylityksen jälkeen. Audista hävisi tehot ja tyhjäkäynti kokonaan. Saatiin onneksi ajettua Audi linkuttaen paikalliseen Audi -huoltoon ja nyt odotetaan jännityksellä, mikä on vian tuomio. Pidetään peukut pystyssä, että ongelma ratkeaa ja päästään takaisin radalle, joukkue raportoi Puolasta.

Paikallinen autokorjaamo ei kuitenkaan saanut ongelmaa korjattua, joten joukkueen matka oli pysähtyä siihen. Asioilla on kuitenkin tapana järjestyä, joten tiimi sai paikallisen Avis-vuokraamon avulla alleen uuden auton ja matka jatkui Mercedes-Benzillä. Kolmannen päivän Kumipallo 4000 -kohteena oli Unkarin Budapest ja tänään neljäs ajopäivä päättyi Serbian Vrsaciin aivan Romanian rajalle. Nyt takana on noin 1.800 kilometriä.

Matka jatkuu tämäniltaisten bileiden jälkeen taas huomenna, mutta kohde selviää vasta aamulla käskynjaossa. Samalla selviää myös matkareitin varrella olevat mahdolliset rastit, joissa joukkueita odottaa erilaisia tehtäviä. Eri autokunnat kertovat saaneensa matkan varrella myös jonkin verran ylinopeussakkoja, mutta varsinkin itäisessä Euroopassa niistä on selvitty pienillä käteissummilla.