Pyynikin Payday Craft Gin palkittiin kultamitalilla kansainvälisessä kilpailussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten ginien kansainvälinen menestys on saanut jatkoa, kun arvostettu Meiningers International Spirits -kilpailun 67-henkinen tuomaristo palkitsi Pyynikin Distilling Companyn Payday Craft Ginin kultamitalilla. Sarjassa oli mukana peräti 168 giniä ympäri maailman.

Pyynikin Distilling Company on osa tamperelaista Pyynikin käsityöläispanimoa ja se on aloittanut tislaustoiminnan vasta alkuvuodesta 2019. Nyt kultamitalilla palkittu Payday Craft Gin on tamperelaisen tislaamon ensimmäinen tuote.

Pyynikin Distilling Company työllistää tällä hetkellä kaksi henkeä. Tislaus tapahtuu Pyynikin käsityöläispanimon tiloissa perinteisellä amerikkalaisella 200-litraisella pannutislaimella. Pullotus, etiketöinti ja sinetöinti tehdään kaikki käsityönä.

Payday Craft Gin on London dry -tyyppinen, perinteitä kunnioittava gin. Sen makuprofiilissa nousee esiin katajanmarja, sitrus sekä lakritsisuus. Mausteina on käytetty katajanmarjaa, korianteria, fenkolia, sitruunankuorta, väinönputkea, mustapippuria, inkivääriä, kanelia ja lakritsijuurta.

– Tuntuu todella hienolta kun pitkään ja hartaasti käsityönä kehitetty gin saa heti kansainvälistä tunnustusta. Nöyräksi vetää, kertoo päätislaaja Samuli Peltonummi. Suomalaisten alkoholijuomien viime vuosien kansainvälinen menestys kertoo, että meillä osataan tehdä korkealaatuisia juomia, jatkaa Peltonummi.