Karjalainen: Valamon luostari joutuu ostamaan Alkosta itse tekemänsä viinit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen alkoholilainsäädäntö on tunnetusti pullollaan seikkoja, jotka vaikeuttavat alan yritysten toimintaa. Taannoin kerroimme miten viranomaiset eivät anna maailman parhaana palkitun Arctic Blue Ginin valmistajan kertoa palkinnoistaan edes ulkomailla, koska se olisi Valviran tulkinnan mukaan tuotteen mainontaa Suomessa.

Nyt sanomalehti Karjalainen kertoo lähes vastaavasta erikoisuudesta, sillä lehden mukaan Valamon luostari joutuu tilaamaan itse valmistamansa viinit Alkosta. Tästä syystä luostarin ehtoollisviinit joutuvat kiertämään satojen kilometrien matkan ennen kuin palaavat takaisin lähtöpisteeseensä.

Lehden mukaan ehtoollisviinit täytyy alkoholilain mukaan ostaa Alkosta, kun aiemmin luostari sai viinit suoraan omasta tuotannostaan. Nyt luostari joutuu tilaamaan omat viininsä Alkosta, minkä jälkeen Alko tilaa viinit luostarista. Sitten viinit toimitetaan Alkon keskusvarastoon, josta ne palautuvat luostarin lähimpään Alkoon, josta luostari joutuu ne ostamaan. Matkaa viinit tekevät noin 750 kilometriä.