Kaikkien aikojen tulisin nallekarkki – aineksessa yhdeksän miljoonaa scovillea

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tulisuus ilmoitetaan Scovillen asteikolla. Maailman tulisimmassa chilissä, eli Carolina Reaperissa on 1.569.300 scovillea. Tavallisessa Tabascossa on noin 5.000 scovillea ja kebab-ravintoloiden käyttämissä jalapenopaprikoissa on 8.000 scovillea.

Miltä kuulostaisi nallekarkki, jonka valmistamiseen on käytetty supertulista chiliuutetta? Uutteessa kerrotaan olevan 9.000.000 scovillea. Yksittäispakatun nallekarkin tulisuus on hieman miedompi, mutta se on silti monta kertaa suurempi kuin maailman tulisimmassa chilissä. Ihmiset ovat kokeilleet sen syömistä.

Supertulisten ruokien syöjien tulee olla varovaisia, sillä se saattaa tehdä kohtalokasta tuhoa elimistölle. Olemme kertoneet ihmisistä, jotka ovat menettäneet tajuntansa tai jopa menehtyneet tulisia ruokia syötyään. Lil’ Nitro -niminen nallekarkki maksaa alle kahdeksan euroa.