Kesä ei palaa vieläkään – hyytävä sääennuste julkaistiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa saatiin kesäkuussa nauttia lämpimistä keleistä ja hetken jopa helteestä, mutta heinäkuun alkaessa Suomi jäi ajankohtaan nähden hyytävän kylmän rintaman keskelle. Samaan aikaan muualla Euroopassa ja jopa Yhdysvaltojen Alaskassa paistatellaan harvinaisen kuumissa hellekeleissä.

Tuoreimpien ennusteiden mukaan kesä antaa odottaa itseään vielä ainakin viikon ajan, sillä sekä Foreca että Ilmatieteen laitos ennustavat hyytävän kylmien kesäkelien jatkuvan. Syynä on Jäämeren suunnalta Suomen yli ulottuva matalapaineen alue, joka pysyttelee tällä tietoa paikoillaan.

Viikonloppuna Suomessa saatiin värjötellä Etelä-Suomea myöden jopa 11-asteisessa sadesäässä, joka on heinäkuulle harvinainen ilmiö. Tänään tiistaina ja huomenna keskiviikkona on vielä hieman lämpimämpää, mutta Ilmatieteen laitos ennustaa ilman viilenevän taas loppuviikoksi.

– Vielä tänään on aurinkoista ja melko lämmintä maan pohjoisosassa ja huomenna maan etelä- ja länsiosassa. Huomattavasti viileämpää ilmaa alkaa kuitenkin vähitellen virrata maan itä- ja pohjoisosaan koillisesta, Ilmatieteen laitos kertoo.

Esimerkiksi viikon päästä tiistaiksi Helsinkiin ennustetaan vain 16 asteen lämpötilaa, ja yli 20 asteen lämpötiloja ei ole näkyvissä edes 10 päivän ennusteessa.