Tiedemiehet yrittävät pelastaa maailman – biohajoavaa muovia kaktuksista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Meksikolaiset tiedemiehet ovat ryhtyneet jalostamaan kaktuskasvien mehua muoviksi. Lopputuloksena on syntynyt uudenlainen pakkausmateriaali, mikä on ympäristöystävällinen ja vailla myrkkyjä.

Maailman kansalaisten on ryhdyttävä pikaisesti yhteisvoimin pelastamaan planeettaamme, mikäli haluamme säilyttää puhdasta luontoa, vettä ja eliöitä myös tuleville sukupolville. Kierrätys on yksi tapa, mutta myös valmiiksi biohajoavien tuotteiden valmistaminen auttaa loppujättee. Meksikolaiset tiedemiehet ovat nyt valmistaneet kaktusmuovia.

Kaktusmuovi maatuu kuukaudessa, mutta vedessä se hajoaa jo muutamassa päivässä. Se on myrkytön, joten periaatteessa se soveltuu myös syötäväksi, vaikka maku ei välttämättä olekaan herkullinen. Tuotetta kehitetään lisää, jotta kaktusmuovia voidaan valmistaa tulevaisuudessa teollisesti.