Putkasta vapautunut varasti heti luksusauton Espoossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Noin parikymppinen mies oli aiheuttanut häiriötä tiistain vastaisena yönä Espoossa. Hänet oli toimitettu putkaan selviämään. Hän päätyi putkaan uudestaan seuraavana aamuna, tunti vapautumisensa jälkeen.

Mies pääsi Espoossa putkasta vapaalle jalalle aamulla kello 9:13, saapasteli läheiselle autokorjaamolle ja anasti sieltä Jaguar-merkkisen auton. Hän lähti kurvailemaan autolla kotikontuja kohti.

– Miehen ajokunto ei ollut kohdallaan, eikä ajokorttiakaan ollut taskussa. Vauhtia oli auton, mutta ei miehen ajotaidon mukaisesti. Lopputuloksena oli auton romuttuminen ulosajossa Kirkkonummella. Mies otettiin kiinni kello 10:02, joten vapauden huuma kesti alle tunnin, kertoo komisario Ilkka Kantola.

Tapahtunutta tutkitaan törkeänä moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.