DN: Ruotsalaiset valmistavat amfetamiinia kotonaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruotsalaiset huumediilerit valmistavat nyt amfetamiininsa itse. Poliisiviranomaiset ovat takavarikoineet viime vuosina satoja kiloja itse valmistettuja huumeita, jotka on valmistettu tavallisissa keittiöissä. Huumausaineiden raaka-aineena on ollut amfetamiiniöljy.

Dagens Nyheter kertoo, että ruotsalaiset poliisit ovat löytäneet suuren volyymin amfetamiinitehtaita muun muassa ravintolan keittiöstä ja autiotalosta. Maahan on tuotu aiemmin pieniä määriä amfetamiiniöljyä, mutta määrät ovat kasvaneet viime vuosina useisiin litroihin. Esimerkiksi Karlskronassa sijaitsevasta ravintolan keittiön amfetamiinitehtaasta takavarikoitiin 62 pulloa amfetamiiniöljyä.

Diilerit ovat valmistaneet amfetamiinia jopa satoja kiloja. Autiotalon huumetehdas löytyi sattumalta ulkopuolisen metsästäjän piipahdettua tiluksilla. Talon vintiltä löytyi järisyttävät määrät amfetamiinia, jotka olivat isän ja pojan valmistamia. Poliisi takavarikoi talosta 191 kiloa valmista huumetta, ja heidän epäillään valmistaneen sitä yhteensä 300 kiloa kahden viikon aikana.

Poliisi
Poliisi