IKEA suunnittelee vegaanista versiota lihapullistaan

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi Ikean liikkeissä sijaitsevien ravintoloiden suosituimmista tuotteista ovat yhtiön maailmankuulut ruotsalaiset lihapullat. Pian niistä saattavat päästä nauttimaan myös kasvissyöjät.

Ikea työstää parhaillaan lihattomia lihapullia. Tavoitteena on, että kasvisproteiinista valmistetut pyörykät näyttäisivät ja maistuisivat aivan samalta kuin lihaa sisöltävät versiot. Vegaaniset lihapullat on tarkoitus tuoda myyntiin kaikkialla maailmassa.

Yhtiö suunnittelee kokeilevansa tuotetta helmikuussa 2020 valituissa liikkeissä. Suomalaisisten Ikea-myymälöiden ravintoloissa on jo jonkin aikaa tarjoiltu esimerkiksi kasvispyöryköitä ja kasvishodareita.

Vegaaniset versiot perinteisistä liharuoista kasvattavat jatkuvasti suosiotaan. CNN:n mukaan esimerkiksi Yhdysvaltalaisella Impossible Foods -yhtiöllä on ollut vaikeuksia vastata vegaanituotteidensa kasvavaan kysyntään.