Parisuhdeterapeutti: Hyvä seksielämä alkaa makuuhuoneen ulkopuolelta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhdeasiantuntijat ja seksuaaliterapeutit tietävät, että pariskuntien sänkyelämällä ja sen toimivuudella on suuri merkitys koko suhteen hyvinvoinnin kannalta. Yksi yleisimmistä ongelmista on toistaan eriävät seksuaaliset halut ja toiveet.

Yleensä pariskunnan molemmat osapuolet nauttivat seksistä, kunhan he ylipäätään harrastavat sitä. Usein ongelmaksi muodostuu seksin aloittaminen, eikä niinkään sen harrastaminen. Mikäli parisuhteessa ei harrasteta seksiä molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla, on asiasta pystyttävä keskustelemaan ja ongelmia korjaamaan. Avoimuus ja kommunikaatio ovatkin usein avaimina parempaan seksielämään.

Toisin sanoen hyvä seksielämä alkaa makuuhuoneen ulkopuolelta. He voivat flirttailla, lähetellä pikkutuhmia viestejä, osoittaa hellyyttä ja antaa huomiota. Kumppanin kehuminen ja arvostaminen on myös välttämätöntä, jotta molemmat osapuolet tuntevat olonsa tärkeäksi. Jos seksielämä ei muuten ota käynnistyäkseen, kannattaa sille varata kylmästi aikaa kalenterista merkinnällä: Seksiä.

[Serious] Sex therapists of Reddit, what do you wish more people knew? What are some of the more common (or obscure) things people have come to you with? from AskReddit