Kuka asettelee kiviä junaradalle Ylivieskassa? Leikki voi tulla kalliiksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi tutkii Ylivieska-Iisalmi, -välisellä rataosuudella tapahtunutta raideliikenteen häirintää. Radalle on kasattu kiviä useamman metrin matkalle Ylivieskan tiilitehtaan ylikäytävien kohdilla. Silminnäkijöiden mukaan tekijät ovat iältään nuoria.

Pahimmassa tapauksessa raiteet vaurioituvat ja ne on uusittava. Lasku lähetetään henkilöille, jotka ovat kasanneet kiviä junaraiteille. Kivien ja murskeen asettelemisesta raiteille on myös erittäin suuri vaara niin ihmisille kuin junakalustolle.

Kerroimme aiemmin tänä vuonna Luumäellä ilmi tulleesta tapauksesta, jossa raiteille asetetut kivet olivat keskeyttäneet koko junaliikenteen. Ylivieskan raideliikenteen häirintään liittyvistä havainnoista pyydetään ilmoittamaan kiireellisissä tapauksissa hätäkeskukseen numeroon 112, ja muissa tapauksissa poliisin vihjepuhelimeen numeroon 029 541 6194.